Wie is Anke Swanenberg?

Aangenaam, ik ben Anke Swanenberg (1986). Sinds 2009 stond ik voor de klas, als eerstegraads docente Nederlands. Ik gaf met veel liefde les over taal, omdat ik graag lees en schrijf. In het schooljaar van 2016 ben ik begonnen met lesgeven zonder cijfers, omdat formatief lesgeven mij enorm aanspreekt. In het schooljaar 2017-2018 heb ik deze manier van werken uitgebreid, onder de noemer van Expeditie Nederlands. Mijn keus voor Agora-onderwijs was voor mij, vanuit die cijferloze manier van lesgeven, een logische. Vanaf augustus 2019 was ik coach van een groep Agora-leerlingen op het Liemers College. Op de site van school is meer te lezen over deze manier van onderwijs, waarbij leerlingen leren vanuit hun eigen leervragen en interesses.

Vanuit deze interesses ben ik augustus 2018 gestart met de tweejarige master tot toetsdeskundige. Dat lijkt wellicht tegenstrijdig met Agora-onderwijs, maar het is juist belangrijk om de manier waarop we toewerken naar de wettelijk verplichte school- en eindexamens goed vorm te geven. Op 24 juni 2020 heb ik mijn master behaald, met een eindonderzoek over Agora.

Daarnaast ben ik gaan werken als onderwijskundige en toetsdeskundige: allereerst voor Risbo, Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1 januari 2023 werk ik vol enthousiasme als onderwijskundige voor Wageningen Universiteit, voor het team Society Based Education. “Society Based Education zoekt actief de samenwerking op met bedrijven, startups, overheden, kennisinstituten, netwerken en non-profit organisaties om WUR studenten te verbinden aan relevante en betekenisvolle maatschappelijk uitdagingen.” Kijk op de site voor meer informatie.

Heb je een vraag/opmerking over een van bovenstaande onderwerpen? Neem contact op door een mail te sturen naar info@ankeswanenberg.nl .

Deel deze pagina:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone