Wie is Anke Swanenberg?

Aangenaam, ik ben Anke Swanenberg (1986). Sinds 2009 stond ik voor de klas, als eerstegraads docente Nederlands. Ik gaf met veel liefde les over taal, omdat ik graag lees en schrijf. In het schooljaar van 2016 ben ik begonnen met lesgeven zonder cijfers, omdat formatief lesgeven mij enorm aanspreekt. In het schooljaar 2017-2018 heb ik deze manier van werken uitgebreid, onder de noemer van Expeditie Nederlands. Mijn keus voor Agora-onderwijs is voor mij, vanuit die cijferloze manier van lesgeven, een logische. Sinds augustus 2019 ben ik coach van een groep Agora-leerlingen op het Liemers College. Op de site van school is meer te lezen over deze manier van onderwijs, waarbij leerlingen leren vanuit hun eigen leervragen en interesses.

Vanuit deze interesses ben ik augustus 2018 gestart met de tweejarige master tot toetsdeskundige. Dat lijkt wellicht tegenstrijdig met Agora-onderwijs, maar het is juist belangrijk om de manier waarop we toewerken naar de wettelijk verplichte school- en eindexamens goed vorm te geven. Op 24 juni 2020 heb ik mijn master behaald, met een eindonderzoek over Agora.

Daarbij spreek ik graag op congressen en scholen over de mogelijkheden op het gebied van toetsing. Eerder stond ik op onder andere studiedagen van Bureau ICE (het 2e en 3e Nationale Toetscongres), Facta en Leerling2020. Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact door een mail te sturen naar info@ankeswanenberg.nl .

Deel deze pagina:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone