Swaanzinnig Onderwijsadvies

Onderwijskundig advies op het gebied van toetsing

Ik ben Anke Swanenberg, afgestudeerd toetsdeskundige en onderwijsadviseur voor Society Based Education, Wageningen Universiteit (WUR).

Naast mijn werk bij de WUR ben ik bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE): Home – Nederlandse vereniging voor examens (nvexamens.nl)

Mijn liefde voor toetsing is onstaan als docente Nederlands, na mijn studie literatuur aan Universiteit Utrecht. Ik heb mezelf als docent via formatief handelen verdiept in toetsing, en mijn master tot toetsdeskundige behaald. Sindsdien ben ik actief geweest als toetsdeskundige in diverse projecten voor middelbare scholen, hbo’s en universiteiten. Ik heb onder andere BKO, BKE en SKE trajecten begeleid, en docenten geholpen bij het construeren van toetsvragen, het kiezen van de meest passende toetsvorm en het formuleren van toetsbeleid. Daarbij heb ik me ook verdiept in alternatievere vormen van toetsing, zoals programmatisch toetsen.

Ik help jouw (onderwijs)instelling graag met onderwijskundige trainingen en/of advies, op het gebied van alles rondom toetsing (zoals toetsconstructie, toetsbeleid, programmatisch toetsen). Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.